Etablerade – Alumni

Vi har utbildat speldesigners sedan början av 1990-talet – detta gör oss till en av de äldsta spelutbildningarna i landet, rent av den äldsta.

Speldesign | Animation | Concept art | Etablerade | Games | Graphics | Vids
Individuella val | Studieplaner

Våra tidigare elever studerar gärna vidare genom högre studier vid Universitet eller vid Folkhögskolornas olika utbildningar. Många av våra alumner är etablerade spelprogrammerare, 2D- och 3D-grafiker, musiker, effektsmakare, projektledare, studioledare och även grundare av stora internationella spelbolag – bland mycket annat. Här presenterar vi ett axplock bland alla dessa.

Nike Törnros

SPE15. Vidareutbildad vid Uppsala Universitet Campus Gotland och Kandidatprogrammet i speldesign och projektledning, filosofie kandidatexamen (Bachelor of Arts).

När det var dags att söka till gymnasiet hade jag absolut ingen aning om vad jag ville göra. Jag såg Speldesign och klickade direkt! Mina tre år på Estetiska var fantastiska. Lärarna försökte verkligen få alla att skina och min klass stöttade alltid varandra.

Just nu läser jag mitt tredje och sista år på kandidatprogrammet Speldesign & Projektledning på Uppsala Universitet Campus Gotland. Estetiska öppnade mina ögon för en karriär jag aldrig hade kunnat tänka mig få chansen att sätta foten i – och jag är väldigt tacksam att jag fick den chansen! /Nike


Länkar till 1:a-års projektet ‘Fire Tires’ 
GGC-blog – Facebooksida 

Länkar till 2:a-års projektet ‘Scallywags!’
GGC-blog – Facebooksida


Jennifer Larsson-Ståhl

SPE14. Vidareutbildad till Technical Artist in Games vid Blekinge Institute of Technology.Hanna Bergkvist

SPE12. Frilans 3D-animatör. Har studerat vidare vid PlaygroundSquad. Animation intern vid Rovio.
Håkan Johansson

SPE12. Programmer & product owner på ThreeGates, Visby. Har vidarestuderat speldesign och programmering vid Uppsala Universitet Campus Gotland.

Charles Wänéus

SPE15. Intern vid studion Rare, VFX-artist. Vidareutbildad vid The Gameassembly.

Carl Hvarfvenius Blomgren

SPE14. Junior QA-tester vid Fatshark Games. Vidareutbildad vid Kandidatprogrammet med en filosofie kandidatexamen (Bachelor of Arts) med speldesign som huvudområde vid Uppsala Universitet Campus Gotland.

  Fat Shark

Uppdaterad: