Bild & formgivning – profil design, konst & arkitektur

Gillar du konst, design, arkitektur och foto? Vill du arbeta kreativt och konstnärligt och samtidigt få behörighet till vidare studier på högskola och universitet? Då kan det estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning passa dig!

Bild & formgivning | Elevproduktioner | Etablerade | Form | FotoKeramik
Individuella val | Studieplaner

Ansökningskod ESBIL-UEG

På Bild och formgivning kommer du att lära känna en mängd olika tekniker och material som akvarell, akryl, olja, kol, blyerts, grafiska tryck, gjutning, lera, gips och fotografisk bild. Du arbetar med digitala bildbehandlingsprogram och olika typer av bild- och formtekniker för att skapa både två- och tredimensionella verk.

Genom att utmana och utveckla din kreativitet tillsammans med andra får du möjlighet att hitta ett eget formspråk och stärka din identitet som bildskapare. Vi uppmuntrar ett nyfiket och experimenterande arbetssätt där du utvecklar både dina praktiska färdigheter, ditt kritiska tänkande och ditt intellekt. Du får en inblick i konstens och kulturens kraft och möjlighet i våra liv och i vårt samhälle.

Efter dina tre år vid Bild och formgivning kan du välja att studera vidare på utbildningar inriktade mot till exempel konst, design, grafisk formgivning, fotografi, illustration eller arkitektur.

Eller så väljer du en helt annan inriktning på dina studier och låter din kreativa ådra leva vid sidan om ditt yrkesval.

 

illustration | Maria Bogdanović
 
 
Foto: DP Bild
Uppdaterad:

Andra sidor under: Bild & formgivning – profil design, konst & arkitektur