Serieteckning & illustration

Gillar du att illustrera? Är du konstnärligt intresserad? Vill du berätta i bilder? Då är vår särskilda variant av det högskoleförberedande estetiska programmet, serieteckning och illustration, något för dig. Hos oss får du serieteckning och illustration på schemat!

Serieteckning & illustration | Animation | Etablerade | Keramik | SER17SER18 | SER19 | SER20
Individuella val | Studieplaner

Ansökningskod ESSERVE-UEG
Särskild variant se även sidan Färdighetsprov

Serieteckning är idag en etablerad och respekterad konstform. Inriktningen Serieteckning och illustration är en konstnärlig utbildning där bild och bildberättande är i fokus i en kreativ och inspirerande miljö.

Utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om serier, bild och bildberättande samt utveckla din förmåga att illustrera. Vår utbildning ger dig breda kunskaper inom området.

Här får du utveckla din kreativitet och nyfikenhet. Du kommer att arbeta både traditionellt och digitalt. Stor vikt kommer att ligga på bildberättandet från idé till färdig produkt, men även fokus på illustration utifrån olika manér och media.

Hos oss använder du både traditionella tekniker och digitala verktyg för illustration och animation – med program så som Adobe Photoshop, Illustrator InDesign och Unity.

Under din skolgång, med handledning, kommer du att arbeta med arbetsformer som efterliknar de som används av professionella yrkesutövare. Arbetet kommer att ske både individuellt och i projektform.

Efter gymnasiet
Efter dina tre år hos oss har du en bra bas för fortsatta studier. Det finns många utbildningsvägar för vidare studier inom valt ämne på universitet/högskola. Du kan också söka dig vidare till andra typer av högskoleutbildningar.

Möjliga yrken efter avslutade högskolestudier är serietecknare, illustratör, animatör, grafisk formgivare, jurist, bibliotekarie, socionom med flera.

Vidare utbildning kan exempelvis även ske vid Malmö Högskola som har kurser med inriktning mot teckning och illustration, Södertörns högskola, Mälardalens högskola Eskilstuna, Konsthögskolan i Göteborg, Berghs, Beckmans, Konstfack, Uppsala Universitet Campus Gotland – med flera.

Så här hittar du våra utbildningar i Gymnasievalet, Dexter.
Skola Uppsala estetiska gymnasium, Uppsala kommun
Program Estetiska programmet
Inriktning <Alla>
[Sök]Några av våra utbildningar syns inte i utbudet annars!

Info Serieteckning & illustration

 

Studieplaner

Vid frågor, kontakta studie- och yrkesvägledare Linda Hildorsson, linda.hildorsson@uppsala.se eller 0761-44 48 67.

fyra elever med varsitt fanzine framför ansiktet Foto: JRM
Foto: DP Bild
Uppdaterad:

Andra sidor under: Serieteckning & illustration